پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
خانه / اخبار پزشکی / هشدار «فدراسیون جهانی چاقی مفرط

هشدار «فدراسیون جهانی چاقی مفرط

«فدراسیون جهانی چاقی مفرط» هشدار داده است که تا سال ۲۰۳۵ بیش از نیمی از جمعیت جهان دارای اضافه وزن یا چاقی مفرط دسته‌بندی خواهد شد.

براساس گزارش این سازمان بیش از چهار میلیارد نفر تحت تاثیر این مشکل قرار خواهند گرفت، به طوری که بیشترین سرعت رشد چاقی به کودکان مربوط می‌شود.

انتظار می‌رود کشورهایی در آفریقا و آسیا که درآمد آنها متوسط یا کم است شاهد بیشترین رشد آمار چاقی باشند.

این گزارش پیش‌بینی می‌کند که هزینه چاقی مفرط تا سال ۲۰۳۵ سالانه بیش از ۴ تریلیون دلار خواهد بود.

چاقی

پروفسور لوئیس بائر، رئیس این فدراسیون، یافته‌های گزارش را هشداری روشن به کشورها دانست دایر بر اینکه یا همین حال وارد عمل شوند یا منتظر عواقب این روند در آینده باشند.

این گزارش به خصوص آمار فزاینده چاقی مفرط در میان کودکان و نوجوانان را پررنگ می‌کند، به طوری که نرخ چاقی در میان این گروه‌ها نسبت به سال ۲۰۲۰ دو برابر خواهد شد.

پروفسور بائر گفت که این روند «به خصوص نگران کننده است» و افزود که «دولت ها و سیاستگذاران اطراف جهان باید هر چه در توان دارند برای پرهیز از انتقال هزینه‌های بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی به نسل جوانتر» انجام دهند؛ کاری که باید از طریق ارزیابی «سیستم‌ها و عوامل ریشه‌ای» چاقی مفرط انجام شود.

تاثیر فراگیر شدن مشکل چاقی مفرط بر کشورهای کم درآمد هم در این گزارش برجسته شده است. از ده کشوری که انتظار می‌رود شاهد بیشترین رشد آمار چاقی مفرط باشند، ۹ تای آنها کشورهای کم درآمد یا با درآمد متوسط کم در آفریقا و آسیا هستند.

دلایل این روند شامل گرایش به سوی غذاهای به شدت فرآوری شده، گرایش بیشتر به نشستن، سیاست‌های ضعیف‌تر کنترل عرضه و بازاریابی مواد غذایی، و خدمات بهداشتی کمتر و ضعیف‌تر برای کمک به مدیریت وزن و آموزش بهداشتی است.

کشورهای کم درآمدتر «اغلب کمترین توانایی را برای مقابله با چاقی مفرط و عواقب آن دارند.»

این گزارش تخمین می‌زند که افزایش آمار چاقی مفرط در اطراف جهان تاثیر چشمگیری بر اقتصاد خواهد داشت، که معادل سه درصد تولید ناخالص ملی کشورهای جهان خواهد بود.

البته این گزارش تاکید می‌کند که اشاره‌اش به عواقب اقتصادی چاقی «به هیچ وجه به این معنی نیست که افرادی که با اضافه وزن زیاد زندگی می‌کنند مقصر آن هستند.»

داده‌های منتشر شده در این گزارش روز دوشنبه در سازمان ملل عرضه خواهد شد.

چاقی مفرط یک اصطلاح پزشکی برای توصیف کسی است که چربی اضافه زیادی در بدن دارد.

این گزارش از «شاخص جرم بدن» (بی ام آی) برای ارزیابی خود استفاده می‌کند. «بی ام آی» با تقسیم وزن یک فرد بزرگسال بر مربع قد به دست می‌آید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *