مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت دولت اصلاحات به تشریح عملکرد مجلس و دولت در سال ۹۳، درگیریهای دولت و مخالفانش، آینده سیاسی هاشمی و احمدینژاد و مسائل دیگر پرداخته است.
مشروح این گفتوگو را در زیر بخوانید:
باتوجه به مذاکرات هستهای در سال ۹۳ و انتقاداتی که از سوی برخی به روند مذاکرات وارد میشود، حق را به مذاکره کنندگان هستهای میدهید یا دلواپسان؟
۴۷ تن از نمایندگان سنای آمریکا به رهبری نامه نوشتند که ما نگران هستیم پس اتفاقی دارد میافتد که نتانیاهو میرود سخنرانی میکند و نگران است آنها نگران هستند اینها نیز دلواپس هستند حال باید یک نفر پیدا شود این دلواپسها را به هم وصل کند ببیند چه اتفاقی افتاده است. نتانیاهو و آن ۴۷ تن از اعضای مجلس سنای آمریکا و ودلواپسهای داخلی کدامیک با هم همخوانی دارند و چه اتفاقی افتاده است؟
رابطه دولت و مجلس در سال ۹۳ را با توجه به استیضاحها و کارت زردهایی که داده شد چگونه ارزیابی میکنید؟
خوب نمیتوان گفت این رابطه خوب و مناسب است هر چند در ظاهر ادعا شود این رابطه رضایت بخش است. به طور مثال استیضاح وزیر علوم، فناوری و تحقیقات به جا به نظر نمیآمد و این را جو سیاسی میدانم تا تخصصی و مدیریت علمی. استیضاح در واقع یعنی کسی به اصطلاح افتضاح به بار آورده باشد اما در مورد وزیر علوم این اشکال وارد نبود.
شما دولت احمدینژاد را موفقتر میدانید یا روحانی را؟
بستگی دارد موفقیت را چگونه و از چه زاویهای ببینیم. در کشور ما قانون زیرپا گذاشته شد و وقتی این اتفاق افتاد، هر فردی میتواند هر کاری انجام دهد. وقتی احمدینژاد قانون برنامه چهارم را قبول نکرد یا قانون برنامه پنجم را اجرا نکرد، یعنی هر کاری که کرد خلاف قانون بود.
بنابراین به نظر شما روحانی موفقتر بوده است؟
بالاخره تا حدود زیادی روحانی تلاش میکند در چارچوب قانون عمل کند و این ارزشمند است.
با توجه به انتخاب هیئت رییسه مجلس خبرگان آینده سیاسی آیت الله هاشمی رفسنجانی را چطور میبینید؟
سیاست چیزی است که مردم میپذیرند نه آنچه که ارگانها به آن پست میدهند. جایگاهی که رفسنجانی دارد، روز به روز در حال مستحکمتر شدن است.
ترکیب مجلس دهم را چگونه پیش بینی میکنید؟
نمیدانم؛ بستگی به حضور افراد شاخصی دارد که از هر گروهی به میدان میآیند و تاثیراتی که اینها در جامعه داشتند. صرف اصول گرایی و اصلاح طلبی نیست که رای میآورد، عملکرد انسان هاست که رای میآورد.
بسیاری از افراد سال ۹۴ را سال بازگشت احمدینژاد میبینند، نظر شما در این خصوص چیست؟
من نمیدانم؛ اما اگر مسوولان نظارتی و افرادی که صلاحیت اشخاص را تعیین میکنند اگر بپذیرند او بیاید به این معناست که میپذیرند در کشور نباید به قانون عمل شود و بیقانونی راه مدیریت مملکت است.
مهترین و بدترین اتفاق سال ۹۳ را چه میدانید؟
بدترین استیضاحهایی که در مجلس انجام شد، در مورد بهترین نیز نظری ندارم (نمیدانم چه بگویم)
در مورد اسامی که بیان میکنم، نظر خود را مطرح کنید.
لاریجانی: رییس مجلس
روحانی: رییس جمهور
باهنر: نایب رییس
جبهه پایداری: مخالفت با دولت
ظریف: تعامل با دنیا
علی جنتی: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
سعید جلیلی: نظر خاصی ندارم
علی مطهری: تا حدودی نماد آزاد اندیشی