الیاس حضرتی که در دوره دهم انتخابات مجلس با لیست امید و اصلاح طلبان به صندلی سبز نمایندگی رسید و جزء ۵ نفر اول لیست ۳۰ نفره بود سابقه چندین دوره نمایندگی دارد .
او در دوره های سوم، چهارم و پنجم از حوزه انتخابیه رشت و در دوره ششم از تهران به قوه مقننه راه یافته بود؛ اما پس از آن توان خود را بیشتر بر فعالیت رسانه ای متمرکز کرد و به عنوان مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه های “اعتماد” و “تعادل” در این عرصه حضور داشت و البته در کنار همه اینها سابقه فرماندهی لشگر گیلان در ایام جنگ و عضویت در شورای مرکزی حزب اعتماد ملی را نیز در کارنامه خود دارد.
او که حالا در کسوت نماینده تهران یکی از اعضای فراکسیون امید مجلس دهم است در یک روز کاری بهارستان پس از اتمام صحن علنی با حضور در خبرگزاری ایسنا به سوالات خبرنگار این رسانه پاسخ داد که بخش هایی از آن را در ادامه میخوانید:
به اعتقاد حضرتی، استراتژی جریان تندرو در مدت باقیمانده تا انتخابات تخریب دولت به هر قیمتی است و باید انتظار این را داشت که پرونده سازی ها، دروغ پردازی ها و بی اخلاقی ها علیه شخص رئیس جمهور در حجم بیشتری تا انتخابات ادامه پیدا کند.
نماینده تهران در مجلس در ارزیابی از استراتژی اصلاح طلبان برای انتخابات آینده هم گفت: اصلاح طلبان با سه رویکرد در انتخابات حاضر خواهند شد و برنامه های خود را حول این سه رویکرد اصلی دنبال خواهند کرد؛ اول اینکه، به طور جدی به دنبال طرح مطالبات خود و تحقق خواسته هایی هستند که در بطن جریان اصلاحطلبی وجود دارد. نکته دوم اصلاح طلبان این است که نقد منصفانه در فضایی مناسب در مورد دولت مثل بقیه نهادها و ارکان حکومت در جریان بیفتد و برای تحقق آن نیز شرایط را مهیا کنند و در کنار این دو موضوع استراتژی سوم و اصلی اصلاح طلبان حمایت از روحانی است.
وی حمایت از روحانی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را خواست و برنامه اصلی اصلاح طلبان عنوان کرد و افزود: در جریان اصلاحطلبی به طور نسبی روی این موضوع اجماع وجود دارد، البته عدهای از افراد در جریان اصلاح طلب بر این باورند که باید شروطی برای روحانی در نظر گرفته شود اما اجماع در حمایت از دولت وجود دارد.
وی در شرایط موجود روحانی را مناسب ترین فرد برای ریاست جمهوری دوره آینده به عنوان گزینه اصلاحطلبان دانست و تاکید کرد: اینکه اصلاحطلبان هیچ گزینه ای غیر از روحانی برای انتخابات ریاستجمهوری بعدی ندارند درست نیست اما در این شرایط ما ایشان را مناسب ترین فرد می دانیم و با چشم باز و زبان منتقد اما منصف در کنار دولت خواهیم بود.
دولت باید به اقشار متوسط و پایین توجه بیشتری کند
عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار در ادامه تاکید کرد دولت مسیر درستی برای سال پایانی خود انتخاب کرده اما تقویت بنگاه های اقتصادی و کارخانجات کوچک و متوسط برای احیای بخشی از این بنگاه ها که با مشکل مواجه بودند حرکت مثبتی است و در کنار این توجه بیشتر به اقشار متوسط و پایین، می تواند دولت را با رضایت عمومی بیشتری مواجه کند. مسائل معیشتی، اشتغال و بهبود شرایط اقتصادی در بین اقشار ضعیف، شهرها، حاشیه نشین ها و روستاها باید مورد توجه دولت قرار گیرد و کمک های غیر نقدی، ساختاری و زیربنایی برای این اقشار نیاز اصلی کشور است.
فراکسیون امید در مجموع موفق عمل کرده است
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از گفتوگوی خود درباره نحوه حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس و رویکرشان برای حضور در انتخابات بعدی، اظهار داشت: برای انتخابات مجلس اصلاح طلبان استراتژی خود را حضور حداکثری و نه به تندروها قرار داده و با وجود رد صلاحیت های گسترده حضور جدی در انتخابات داشتند.
وی افزود: اصلاح طلبان در انتخابات به دنبال تنش اجتماعی و ایجاد هزینه برای نظام نبودند و کسانی که پیش بینی می کردند رد صلاحیت شوند در انتخابات حاضر نشدند، بر همین اساس جایی که اصلاح طلبان واقعی به عنوان کاندیدا انتخاب شدند از آنها حمایت کردند اما آنجا که اصلاح طلبان حضور نداشتند به سراغ اعتدالیون رفتند و جائی که اعتدالیون نیز حضور نداشتند به سراغ مستقلین رفتند و بعضا از اصولگراهای معتدل در مقابل اصولگراهای تندرو حمایت کردند و دایره حضور در انتخابات اینگونه تعریف شد.
حضرتی ادامه داد: با چنین شرایطی مجلس دهم تشکیل شد و ۷۰ درصد نسبت به مجلس قبل تغییر کرد و در این شرایط با جمع اصلاح طلبان واقعی، اعتدالیون و مستقلین آمدیم و حتی اصولگراهای معتدل جمعا حدود ۲۵۰ نفر بودند و ویژگی مشترکشان حمایت کلی، تعامل مثبت با دولت بود و با این سیاست هم رئیس مجلس در داخل این ۲۵۰ نفر بود و هم بخش اعظمی از هیات رئیسه که البته رقابتی برای آن ایجاد شد؛ اما نگاه دیگری نیز وجود داشت که تنها کسانی که در لیست امید بودند، مورد توجه قرار بگیرند که این افراد نیز حدود ۱۷۰ نفر بودند که البته باز هم در این تقسیم بندی آقایان عارف و لاریجانی هر دو در لیست امید قرار داشتند.
افرادی که در لیست امید بودند ملزم به حرکت در مسیر مرامنامه و اهداف خاص اصلاح طلبی نشدند
وی تصریح کرد: در زمان انتخابات و تشکیل لیست امید به هیچ فردی گفته نشد که شما باید در انتخابات هیات رئیسه مجلس به شخص خاصی رای دهید و حتی نگفتیم که باید در طول چهار سال نمایندگی ملزم به رعایت مرامنامه ای خاص و حرکت در مسیر اهداف خاص اصلاح طلبی باشید بلکه سیاست کلی ما تنها حمایت از دولت و تعامل سازنده با دولت است و با این ملاک ها برنامهریزان لیست امید و مجموعه لیست امید و کسانی که با حمایت لیست امید به مجلس آمدند موفق عمل کردند و اجازه داده نشد عده زیادی از تندروها به مجلس راه پیدا کنند، تا هر روز نتوانند حاشیه سازی ها و تصمیمسازی هایی علیه دولت اتخاذ کنند.
حضرتی ادامه داد: مجلس در کنار دولت است؛ به طور کلی که دیدیم در تصویب اصلاحیه بودجه با وجود برخی اشکالات غیرقابل دفاع ۶۴ رای برای پیشبرد اهداف دولت داده شد. همچنین اصلاحطلبان در انتخابات هیات منصفه مطبوعات یا شورای نظارت بر صدا و سیما موفق بودند و از این جهت برخلاف برخی دوستان که با عجله فراکسیون را نقد می کنند، من عملکرد فراکسیون امید را موفق میدانم لذا باید هوشیار بود و مردم را از فراکسیون امید ناامید نکرد و مطمئنم شرایط این فراکسیون نسبت به گذشته بهتر خواهد شد.
وی در پایان تاکید کرد: قطعا شاهد نقش آفرینی خوب فراکسیون امید در انتخابات ریاست جمهوری خواهیم بود و کسانی که در لیست امید هستند علاقه مند به تداوم دولت فعلی هستند و قطعاً اشخاصی خارج از این لیست نیز از دولت حمایت مطلوب خواهند کرد.